Marketing Automation – Chatbot & Messenger Marketing

Coach Zakimi · 07/10/2018

Kenapa Penting Untuk Anda Belajar ManyChat?

Kelebihan utama ManyChat ialah anda boleh men-automasikan proses jualan, yang mana anda boleh rangka flow close sales anda berlaku secara automatik, tanpa perlu balas secara manual pun! Antara fungsi ManyChat, anda boleh :

  • Set auto reply mesej kepada prospek anda berdasarkan keyword yang mereka hantar dalam mesej mereka.
  • Set sequence follow up supaya prospek anda membeli produk anda, atau pelanggan anda dah beli, akan beli, beli dan beli lagi produk anda.
  • Broadcast mesej jika anda nak buat sesuatu promosi. Broadcast ini bertujuan untuk anda memberitahu dengan lebih awal prospek atau pelanggan anda tentang promosi yang bakal anda lakukan.
  • Kumpul Database Dengan Mudah

Dengan menggunakan ManyChat, anda juga boleh mula untuk kumpul database prospek atau pelanggan anda, yang mana kita juga selalu sebut sebagai “Subscriber”. Dengan subscriber ini lah yang anda boleh follow up dan buat sale berkali-kali. Anda juga boleh dapatkan database mereka dalam bentuk email & no phone dalam perbualan anda dengan mereka. Supaya jika berlaku apa-apa kepada akaun anda, bisnes anda masih selamat dengan adanya database ini semua. MentorHack dah sediakan tutorial untuk guna kelebihan ManyChat Sepenuhnya. Anda cuma perlu ikut step by step je tau..

Trainer Anda : Firdaus Zakaria, pakar dalam Messenger dan ManyChat. Anda boleh belajar dan praktikkan ilmu yang dikongsi oleh beliau untuk memajukan lagi bisnes anda.

Topics include : Messenger, ManyChat

 

No additional materials are needed for this course.

About Instructor

Coach Zakimi

10 Courses

+4671 enrolled
Not Enrolled

Course Includes

  • 4 Lessons
  • 13 Topics
  • 1 Quiz